50 bedrijven planten 1500 bomen in ruil voor IT-afval

De bedrijven en organisaties die het voorbije jaar deelnamen aan de inzamelactie ‘Recycleren voor Natuurpunt’ konden afgelopen zondag 27 november hun boompjes zelf planten tijdens de jaarlijkse boomplantdag van Natuurpunt. Out Of Use wist het voorbije jaar meer dan 50 bedrijven en organisaties te overtuigen om hun elektronisch afval in te leveren voor Natuurpunt. Volgens Danny Vandormael, CEO van Seris Group, komt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) steeds hoger op de bedrijfsagenda.

Een jaar geleden werd de actie ‘Recycleren voor Natuurpunt’ opgestart. Bedrijven en organisaties die hun elektro-afval aanleveren bij Out Of Use in Beringen, kunnen ervoor kiezen om de opbrengst van PC’s, laptops en gsm’s letterlijk om te zetten in nieuwe bomen.

“We hebben deze actie vooral opgezet om bedrijven wakker te schudden,” zegt zaakvoerder Mark Adriaenssens van Out Of Use. “Uit cijfers blijkt immers dat er nog heel wat oud-elektro blijft rondslingeren of bij het gewone afval wordt gedaan. “Met deze actie ondersteunen we onze klanten bovendien in hun maatschappelijk verantwoord ondernemen. We merken dat organisaties hier meer en meer aandacht aan besteden dus dat is een positieve tendens.”

Seris Group plantte zondag 115 bomen op de plantlocatie in Kontich. “Je kan in de huidige samenleving op geen optimaal correcte wijze ‘Profit’ creëren zonder respect te hebben voor ‘People en Planet’”, aldus Danny Vandormael, CEO Seris. “Naast onder andere voortdurende aandacht voor recycleerbare materialen en het verminderen van de CO2 uitstoot op alle mogelijke niveaus, is het verzekeren van het voortbestaan van de natuur voor onze onderneming een belangrijke doelstelling. Daarom steunt Seris dan ook met volle overtuiging het initiatief van Natuurpunt en Out Of Use.”, vervolgt Vandormael.

Naast Seris namen ook de OVAM, Aquafin, Canon, Sanofi, KBC, Quares, de Plantentuin Meise, Chiro Muizen, KA Zottegem en vele anderen deel. Meer informatie vind je op de  Facebookpagina van Recycleren voor Natuurpunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s